”La prima probă scrisă (Limba și literatura română) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2024), desfășurată ieri, 1 iulie, în Maramureș au fost prezenți 3.070 de candidați, iar 64 dintre cei înscriși la această probă au absentat”, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

La nivel național, potrivit Ministerului Educației, ”s-a înregistrat o rată de participare de 98,3%: 123.583 de candidați prezenți dintr-un total de 125.694 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru susținerea acestei probe). 2.077 de candidați au fost declarați absenți, iar 34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”.

Azi este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie). Joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă – Limba si literatura maternă – se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în 8 iulie (până la ora 12.00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

În zilele în care se desfășoară probele scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8.00 – 16.00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Start pentru proiectul ”PUNTE 2024”, la care vor participa 56 de elevi olimpici din Maramureș și raioanele Strășeni, Hîncești și Ungheni (Republica Moldova)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.