La proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul examenului național de bacalaureat, desfășurată astăzi, 4 iulie, în Maramureș au participat 3.134 de candidați, dintr-un total de 3.219 înscriși (toate promoțiile). Nu s-au prezentat 85 de candidați, iar un candidat a fost eliminat, potrivit Inspectoratului Școlar Județean.

La nivel național, conform comunicatului Ministerului Educației, rata de participare la proba la alegere a profilului și a specializării a fost 97,8% (125.221 de candidați prezenți dintr-un total de 128.055 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru a o susține). Nu s-au prezentat 2.810 candidați, iar 24 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Candidații eliminați nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Probele scrise din sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat se încheie mâine, 5 iulie, cu testarea cunoștințelor de limba si literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12.00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

În zilele în care se desfășoară probele scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8.00 – 16.00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.