Astăzi, 2 iulie, în cadrul primei sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil, Matematică și Istorie). ”Au participat 3.124 de candidați, din totalul de 3.205 candidați înscriși pentru a susține această probă. Nu s-au prezentat 81 de candidați, iar un candidat a fost eliminat din examen”, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

La nivel național, potrivit Ministerului Educației, au participat 123.647 de candidați din totalul celor 126.571 de candidați înscriși (toate promoțiile). ”Rata de prezență a fost de 97,7%. Au absentat 2.889 de candidați, iar 35 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, se arată în comunicatul ministerului.

Mâine e zi de pauză. Bacalaureatul continuă joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce ultima probă scrisă (Limba si literatura maternă) se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în 8 iulie (până la ora 12.00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată pentru 12 iulie (în centrele de examen și online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

În zilele în care se desfășoară probele scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8.00 – 16.00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Bacalaureat 2024 | Peste 3.000 de elevi au susținut în Maramureș proba scrisă la Limba și literatura română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.