Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) înregistrată în județul Maramureș este de 23,86% la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021. Rezultatele finale se anunță vineri, 3 septembrie.

Ministerul Educației a publicat astăzi, 31 august, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021.

”Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) înregistrată în județul Maramureș este de 23,86% (27,89% pentru promoția curentă și 17,09% pentru promoțiile anterioare). La această sesiune de examen au participat 939 de candidați, din totalul de 1.139 de candidați înscriși, din care 701 provin din promoția curentă și 438 din promoțiile anterioare”, informează Inspectoratul Școlar Județean.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 31 august, până la ora 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Acestea vor fi însoțite și de o copie a actului de identitate a candidatului. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

La nivel național, după cum informează Ministerul Educației, rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2021 este 30,3%.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de Vader Kush de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.