Absolvenții clasei a XII-a care au studiat într-o limbă a minorităților naționale au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă în cadrul examenului de Bacalaureat.

”La nivel național, au fost prezenți 6.399 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 79 de candidați”, informează reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

”Pentru această probă, în județul Maramureș au fost înscriși 106 candidați (60 la limba maghiară, 33 la limba ucraineană și 13 la limba germană), dintre care 8 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost candidați cu temperatură peste 37.3 C și nu au fost constatate cazuri de tentativă de fraudă”, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:
• miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
• joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, respectiv în 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Sursă informații: Ministerul Educației și Cercetării și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Sursă foto: Ministerul Educației și Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.