Astăzi, 26 iunie, candidații înscriși la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, au susținut proba scrisă la Limba și literatura română. ”În județul Maramureș s-au înscris la această probă 3.088 de candidați. Dintre aceștia, 2.988 au fost prezenți și 100 au absentat. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați eliminați în niciunul dintre cele 13 centre de examen din județ”, informează Inspectoratul Școlar Județean.

La nivel național, conform Ministerului Educației, la proba scrisă de Limba și literatura română s-a înregistrat o rată de participare de 97,6%. 118.384 de candidați prezenți dintr-un total de 121.257 de înscriși pentru susținerea acestei probe. ”Nu s-au prezentat 2.845 de de candidați, iar 28 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, anunță reprezentanții ministerului.

Proba obligatorie a profilului va fi susținută mâine, 27 iunie. Miercuri, 28 iunie, este programată proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 29 iunie.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12.00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Un elev de la Colegiul ”Dragoș Vodă”, în lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Chimie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.