Azi e cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în Maramureș, pentru ca în 24 și 25 iunie să fie cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Pentru azi, între orele 12.00 și 22.00, Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru Maramureș un cod galben. Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic ridicat. În cursul zilei de miercuri în Oltenia, Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, sud-vestul și centrul Munteniei, local vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele termice se vor situa în general între 33 și 37 de grade. În cursul nopții, local valorile termice nu vor coborî sub 20 de grade.

Pentru 24 și 25 iunie Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru Maramureș cod roșu. Fenomene vizate: temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat. Joi și vineri în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade.

Sursă informații și foto hărți: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.