Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 31 mai – 3 iunie o avertizare de vreme severă. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată în special după-amiaza și seara. Se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de azi, se vor înregistra cantități de peste 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Tot azi, la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70-80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45-55 km/h.

Sursă informații: Administraţia Naţională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.