Administrația Națională de Meteorologie anunță că până în 5 aprilie, la ora 10.00, se vor înregistra fenomene meteo precum ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată.

Vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (2 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (3 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1.500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (4/5 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70-80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Temperaturile se vor răci accentuat, vineri (2 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (3 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.