Jandarmeria a primit primele autospeciale destinate misiunilor specifice, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile în valoare de peste 7 milioane de euro.

Cinci autospeciale de teren au pornit ieri spre Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș și cel din Suceava. Autovehiculele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea siguranței și a nivelului de securitate în zona transfrontalieră prin intensificarea acțiunilor comune de formare și cooperare în gestionarea situațiilor de urgență”- BRIDGE și fac parte din primul lot de mașini pe care Jandarmeria Română le achiziționează în cadrul acestui proiect.

În perioada următoare, Jandarmeria Română va mai achiziționa prin intermediul acestui proiect încă cinci autospeciale, care vor fi folosite pentru misiuni specifice în zona transfrontalieră.

Proiectul BRIDGE este finanțat din fonduri externe nerambursabile asigurate prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI) și este implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de beneficiar lider, în parteneriat cu Inspectoratul General de Aviație al MAI, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Departamentele de Stat pentru Situații de Urgență al regiunilor Ivano Frankivsk și Cernăuți din Ucraina și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava.

Sursă informații și foto: Jandarmeria Română

CITEȘTE ȘI: Cercetași la întâlnire cu jandarmii montani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.