Liga Studenților Români din Străinătate anunță lansarea concursului “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, premii ce vor fi decernate în cadrul evenimentului Gala Studenților Români din Străinătate.

Pentru al doisprezecelea an consecutiv, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) premiază tinerii români ale căror rezultate academice și extra-curriculare au atins nivelul de excelență pe plan internațional. ”Acesta este singurul eveniment destinat promovării meritelor și valorilor studenților români de pretutindeni, ediția de anul acesta fiind susținută și de Academia Română”, se arată în comunicatul LSRS.

Anul acesta, Gala LSRS premiază următoarele categorii:
– Studentul Român al Anului din Europa – Nivel Universitar (licență și masterat)
– Studentul Român al Anului din Europa – Nivel Post-Universitar (doctorat și post-doctorat)
– Studentul Român al Anului din America de Nord
– Studentul Român al Anului de pe alte Continente
– Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS
– Studentul Anului în România
– Premiul Special în Arte (adresată și studenților din România)

Pentru înscrieri, orice student sau absolvent român care a studiat în străinătate (inclusiv prin programele Erasmus) sau în țară, în decursul anului academic 2019/2020 este invitat să își depună candidatura, accesând https://lsrs.ro/gala-lsrs-2021/.

De asemenea, orice persoană poate nominaliza anonim studenți sau absolvenți români din străinătate și din țară prin completarea formularului de recomandare disponibil la https://lsrs.ro/gala-lsrs-2021/.

Jurizarea candidaturilor se realizează în două etape:
1. etapa preselecției, în care laureații edițiilor precedente ale Premiilor LSRS decid finaliștii pentru fiecare categorie de concurs;
2. etapa finală, în care juriul, compus din personalități ale mediului academic și ale societății civile, desemnează câștigătorii Premiilor LSRS 2021. Accentul se va pune pe activitatea academică și pe activitățile extracurriculare.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, din 28 martie 2021, un eveniment ce va avea loc exclusiv online.

Concursul este deschis până în 31 ianuarie 2021.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Liga Studenților Români din Străinătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.