Colaborarea Poliţiei Române cu Asociaţia OvidiuRo continuă şi în acest an. Astfel Atelierele de vară Șotron sunt în plină desfăşurare în toată ţara. În Maramureş poliţiştii de prevenire au avut miercuri prima activitate de acest fel la Şcoala Gimnazială Nistru, structură a Liceului Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuţii Măgherăuş.

Acolo 14 copii au fost ochi şi urechi la măsurile de siguranţă prezentate de poliţiştii de prevenire. Au vorbit despre reguli şi legi, importanţa respectării lor, despre cum este corect să procedeze când sunt singuri acasă, cui pot cere ajutorul atunci când se rătăcesc. De asemenea au vorbit despre situaţiile de urgenţă cu care se pot confrunta şi despre numărul unic de urgenţă pe care îl pot apela atunci când ei sau cei dragi lor au nevoie de ajutor. Au povestit despre cum este corect să circule în calitate de pietoni, dar şi ca biciclişti.

La final copiilor li s-a citit o poveste din cărţile realizate de asociaţie pentru Programul naţional de încurajare a lecturii în grădiniţă şi familie ”Citeşte-mi 100 de poveşti”.  Copiii au fost activi, au interacţionat cu poliţiştii, au pus întrebări şi au povestit cum s-au descurcat ei în diferite situaţii. Finalul întâlnirii a fost cu îmbrăţişări şi zâmbete oferite de copii poliţiştilor.

Sursă informații și foto: IPJ Maramureș

CITEȘTE ȘI: Statui vivante, păpuși de mari dimensiuni și personaje (chiar și pe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.