Achiziționarea unui electrocauter cu plasmă argon pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică este obiectivul anului 2024 pentru Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”.

”În Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică se efectuează anual în jur de 4.000 de proceduri endoscopice digestive, din care un procent extrem de mare este reprezentat de diagnosticul și mai ales terapia hemoragiilor digestive superioare și inferioare.

Coagularea cu plasma argon (APC) este o tehnică electrochirurgicală pentru gestionarea sângerării și a devitalizării anomaliilor tisulare. În timpul procedurii, curentul electrochirurgical este transferat în țesut prin intermediul gazului ionizat de argon. Procedura prezintă puține complicații și este sigură: crearea unei hemostaze eficiente și a unei coagulări omogene de suprafață, cu o adâncime limitată de pătrundere.

Aplicabilitatea și indicațiile sunt multiple: hemoragii vasculare mici și superficiale, reducții tumorale, hemoragie tumorală, devitalizarea și coagularea colonului drept, creșterea spre interior/ creșterea excesivă a stentului, proctită de iradiere, sindrom GAVE”, explică dr. Cristina Bura – medic primar gastroenterolog.

Puteți contribui la achiziționarea și donarea acestui aparat medical pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică prin donații, sponsorizări și completarea formularului 230.

Obiectivul anului 2023 pentru Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș” a fost dotarea cu un motor de antrenare pentru instrumente ortopedice a Secției de Ortopedie-Traumatologie, respectiv a Blocului Operator. Au fost achiziționate patru asemenea aparate, după cum precizează reprezentanții asociației.

Sursă informații: Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”

CITEȘTE ȘI:
Premieră la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.