Nu mai puțin de 16 ARTeliere pe concepte de pictură și modelaj au realizat, începând cu finele lunii septembrie, voluntarii Yellow Shirts. 245 de beneficiari au luat parte la activități de pictură și modelaj precum cele de colorat sau pictat desene contur reprezentând picturi din colecția Muzeului de Artă Baia Mare, au modelat din plastilină sau din aluat pe bază de făină și sare, decupaj sau clădiri din hârtie-carton sub varii forme reprezentând Baia Mare.

Din cauza noilor restricții, următoarele activități se vor desfășura preponderent online sau în regim individual. ”Dintre acestea menționăm în luna noiembrie alte ARTeliere (online), dar și o vânătoare de comori (ARTurist în Baia Mare), Safari Urban destinat pasionaților de fotografie și un spectacol de videomapping. Ultimele noutăți și activități pot fi urmărite pe www.muzartbm.ro/arta-ma” – detaliază cei de la Yellow Shirts.

Perioada de desfășurare a activităților proiectului „Artă-mă” este august – decembrie 2021, iar scopul constă în promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică, în vederea creșterii nivelului de educație plastică și a dezvoltării unui sentiment de patriotism local în comunitate. Pe termen lung urmărește implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural.

Proiectul realizat de către Asociația Yellow Shirts în parteneriat cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități (program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea) și de Municipiul Baia Mare (finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în domeniul cultură).

Sursă informații și foto: Asociația Yellow Shirts

CITEȘTE ȘI: Yellow Shirts lansează proiectul ”Artă-mă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.