Aromă de silvoiță la Muzeul Satului | galerie foto

Ziua de ieri a fost una aromată și plină de culoare în Muzeul Satului din Baia Mare. Echipa muzeului a strâns laolaltă oameni dornici să participe la una dintre activitățile specifice sezonului, prepararea silvoiței – sau a magiunului, cum i se mai spune. S-au alăturat acțiunii și tanti Marița, Firicel și harnica lui fată, care au pregătit pâine coaptă pe frunză de varză, dar și plăcinte cu prune care a fost foarte apreciate de participanți.

Seniorii experimentați de la Caspev au fost de mare ajutor, contribuind cu pricepere și implicare pe tot parcursul preparării silvoiței. Au participat și copiii din clasele I C și I D de la Școala ”Dimitrie Cantemir” însoțiti de profesoarele Viorelia Chise și Cristiana Filovici, elevii de la UCECOM ”Spiru Haret”, profilul alimentatie, cu profesorii Paul Feher, Mirela Zigler, Alina Coman, și micuții artiști elevi ai Clasei Copiilor Talentați – 1 A de la Colegiul de Arte Baia Mare, coordonați de învățătoarea Carmen Covîza. Buna dispoziție a fost suplimentată de participanții de la ASSOC, care au adus și muzică și dans, dar au dat și o mână de ajutor.

Borcanele au fost umplute cu aromata silvoiță abia spre seară, când consistența ei a fost potrivită, așa că ziua a fost una lungă, dar frumoasă și bogată în experiențe noi pentru unii, cunoștințe interesante pentru alții, dar mai ales în păstrarea unei tradiții locale cu un rezultat atât de apreciat și de gustos.

Sursă informații și foto: Muzeul Satului

CITEȘTE ȘI: Un târg dulce | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.