În această săptămână, încă 930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică și mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, anunță Ministerul Sănătății.

”Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătății a repartizat 2.430.000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziționat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranșă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății (MS).

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

”Până la data de 15 noiembrie a.c. în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate 652.393 persoane din categoriile la risc”, informează sursa citată.

Conform INSP, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinica, IACRS și pneumonii) a fost de 43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.603).

Sursă informații: Ministerul Sănătății. Imagine de Arek Socha de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.