În 24 mai, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 34.800 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 16.600 mijloace de transport (dintre care 9.900 de automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 20.000 de persoane.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de circa 23.700 de persoane şi 10.300 de mijloace de transport (5.200 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost în jur de 14.300 de persoane. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 6.900 de persoane.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată la adresa politiadefrontiera.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.