”Anul acesta rezervările eco-tichetelor puse la dispoziție prin Rabla PLUS au atins cifra de 1225 de mașini în mai puțin de trei luni de la startul programului. În perioada similară a anului trecut, au fost rezervate puțin peste 1.000 de mașini”, informează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În 2020, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu, a pus la dispoziția cetățenilor și firmelor din România cel mai mare buget din istoria programului Rabla PLUS: 140 de milioane de lei, cu circa 45 de milioane mai mult decât în 2019. ”Bugetul permite punerea pe șoselele României până la 3.000 de mașini electrice și hibride, cât s-a pus, în total, în toate cele patru ediții ale programului Rabla PLUS din anii anteriori”, precizează reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

În ceea ce privește programul Rabla Clasic, până în acest moment, numărul rezervărilor a atins cifra de 21.000 de mașini, față de peste 30.000 de mașini rezervate în perioada similară a anului trecut.

“Este primul an din istoria celor două programe Rabla Clasic și Rabla PLUS când cel din urmă are rezultate mai bune decât primul, raportat la numărul total de mașini disponibile prin ambele programe”, a declarat Costel Alexe – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Sursă informații: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Sursă foto: Gerd Altmann de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Programul ”Rabla Plus” a fost lansat astăzi
De azi a început programul ”Rabla Clasic” 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.