Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) a donat ieri 500 de combinezoane pentru personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare și 4.980 de măști chirurgicale pentru medicii de familie din Baia Mare.

Alte 500 de combinezoane urmează să ajungă zilele acestea la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare.

Aceasta este ultima acțiune din cadrul campaniei “Ajutăm Îngerii Medici”, derulată de ONG-ul maramureșean cu scopul de a dota spitalele maramureșene cu materialele necesare în lupta cu noul coronavirus care a afectat, la nivel global, mai bine de 3,5 milioane de oameni.

Campania a început la finalul lunii martie și a reușit să strângă aproape 320.000 de lei, atât din donațiile membrilor asociației, cât și din donații ale unor persoane fizice prin SMS sau direct în contul asociației. Peste 1.100 de persoane fizice și 68 de companii maramureșene s-au alăturat campaniei “Ajutăm Îngerii Medici” din dorința de a contribui la dotarea spitalelor din județ.

În total, în cadrul campaniei au fost donate peste 17.000 de măști, 1.000 de combinezoane, 500 de kituri de testare, 360 de viziere, 2 izolete, dar și sute de flacoane de dezinfectanți pentru mâini către spitalele din Maramureș, medicii de familie din Baia Mare și către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș.

Gabriela COZMA

Sursă foto: Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Maramureș
Sisteme de izolare și transport oferite pompierilor de Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.