La nivel județean sunt disponibile 140 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. S-au înscris 949 de candidați.

Mâine, 21 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar (titularizare), sesiunea 2021.

Proba va începe la ora 9:00, în trei centre de concurs. S-au înscris 949 de candidați, dintre care 127 provin din promoția curentă.

”La nivel județean sunt disponibile 140 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (107 în mediul urban şi 33 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: muzică instrumentală – 33 posturi didactice (niciun candidat), învățători – 23 posturi didactice (127 candidați), educatoare – 18 posturi didactice (247 candidați), educație fizică și sport – 23 posturi didactice (76 candidați)”, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Candidații trebuie să fie prezenți în sală cel mai târziu la ora 8:15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale. Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice în 27 iulie (după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00) și 28 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în 3 august.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4-5 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de Eduardo RS de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.