Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că din 1 martie a început campania de depunere a cererilor unice de plată.

Fermierii vor putea să-și înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele APIA până la data de 15 mai. Se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite.

Fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul situația înscrierii acestuia în Registrul agricol și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii acesteia. Toate documente care dovedesc că terenul utilizat se află la dispoziția fermierului se transmit electronic pe adresele de e-mail ale centrelor APIA.

Funcționarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii și pentru programarea acestora în vederea semnării cererii și a declarațiilor atașate acesteia.

Sursa: APIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.