Ca parte a componentei agricole a parteneriatului strategic franco-român, Ministerele Agriculturii român și francez, Ambasada Franței în România și un consorțiu de ONG-uri lansează un apel către agricultori și întreprinderi din sectorul agricol și agroalimentar din România pentru a construi împreună o punte între formarea tehnică inițială și cea universitară și domeniul profesional.

”58 de directori ai liceelor agricole românești au beneficiat de o formare în octombrie 2019, în cadrul aceluiași parteneriat, iar acum se pune problema pregătirii pentru viitor, construind o bază de date a fermierilor și companiilor care ar fi interesate de primirea stagiarilor români sau francezi”, informează Ambasada Franței în România.

În învățământul agricol francez, notele legate de stagiu sunt foarte importante pentru diplome, precum și deschiderea către experiențe internaționale. ”Aproape 400 de elevi, studenți și profesori din sectorul agricol vin în România în fiecare an pentru un stagiu sau o vizită de studiu. Aproximativ 180 de unități agricole franceze au derulat deja un proiect sau o acțiune de cooperare cu România”, precizează aceeași sursă.

Obiectivul acestui parteneriat este de a dezvolta legătura dintre formare, exploatări agricole și companiile din sector (domeniul profesional) și de a pune în aplicare o abordare îndreptată spre profesionalizarea meseriilor agricole prin intermediul schimburilor franco-române.

Agricultorii și companiile interesate sunt invitate să completeze chestionarul de aici până pe 15 septembrie 2020. Ei vor fi contactați ulterior în mod direct de către unitățile de învățământ tehnic sau universitar în funcție de preferințele lor. De asemenea, vor primi un buletin informativ pentru ghidarea și încadrarea stagiarilor.

”În Franța, învățământul agricol, sub tutela Ministerului Agriculturii, include 807 instituții de învățământ, cu 140.000 de elevi înscriși și o rată de succes de 87,2%”, adaugă Ambasada Franței în România.

Sursă informații: Ambasada Franței în România. Sursă foto: kangbch de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.