Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare anunță că a achiziționat aparate medicale de ultimă generație pentru Laboratorul de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (vechea Policlinica 2).

”Cele mai importante achiziții din venituri proprii sunt aparatele de electroterapie, magnetoterapie, băi galvanice. Unul dintre cele mai importante aparate medicale achiziționate, cel pentru terapie combinată, cu două canale electroterapie plus două pentru ultrasunete a fost finanțat de Consiliul Județean Maramureș. (…) Tehnologiile medicale sunt dotate cu soft-uri IT care asigură parametrii motrici adecvați și individualizați pentru derularea procedurilor medicale, contribuind la recuperarea rapidă și eficientă a deficitelor”, menționează George Alexandru Oros – manager al Spitalul Județean de Urgență.

Printre principalele capitole de patologie care beneficiază de recuperarea medicală sunt suferințe neurologice, ortopedice sau posttraumatice reumatologice, atât de tip cronic degenerativ, cât și cronic inflamator, cardiovasculare și respiratorii.

”Scopul recuperării este atât ameliorarea unor deficiențe, scăderea gradului de dependență a persoanelor cu nevoi speciale, cât și combaterea factorilor de agravare a unor disfuncții somatice, creând diverse facilități și programe de solicitare adecvate diferitelor patologii. Recuperarea folosește diverse metode de diagnostic și tratament care să refacă disfuncțiile și să dezvolte nivelul funcțional, cât mai aproape de normal”, menționează sursa citată.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Nivel superior de acreditare pentru Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.