Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) anunță toți fermierii că Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), asigură și în acest an (în baza Legii 133/2017, completată de Legea 130/2018) apă gratuită până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2020 – se arată într-un comunicat MADR.

Mai mult decât atât, Guvernul României, împreună cu MADR și ANIF, au în vedere ca și în anii viitori apa pentru irigații să fie asigurată în aceleași condiții.

”În acest an, prin Legea bugetului de stat, au fost prevăzute sumele necesare pentru energia electrică și pentru apa din sursă, astfel încât aducțiunea apei pentru irigații să fie gratuită. ANIF dezminte astfel orice fel de informație, apărută în presa locală și centrală, legată de faptul că există discuții ca apa pentru irigarea culturilor să nu mai fie gratuită”, informează aceeași sursă.

De precizat faptul că ANIF a înființat Comandamentul de Supraveghere și Coordonare pentru campania de irigații 2020. Obiectivele comandamentului constau în urmărirea tuturor activităților care se fac pentru ca amenajările de irigații să fie pregătite pentru toate solicitările depuse de fermieri, urmărirea și impulsionarea lucrărilor de I+R, care se fac în amenajările de irigații, urmărirea și supravegherea lucrărilor de investiții prin PNI pentru ca toate Filialele Teritoriale ANIF să poată răspunde cu promptitudine la toate solicitările de apă de irigații. (G.D.)

Sursă informații și foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.