Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va implementa în luna iunie, la nivel național, 67 de programe gratuite de formare profesională.

Cele mai multe locuri disponibile se regăsesc în cadrul programelor de formare pentru următoarele profesii: inspector (referent) resurse umane – 126 persoane, lucrător în comerț – 76, operator introducere validare și prelucrare date – 70, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze – 67.

”Datoria noastră este să privim spre viitor și să implementăm noi măsuri care să sprijine piața muncii. ANOFM organiza și înainte de criza sanitară programe gratuite de formare profesională, însă ele au devenit cu atât mai importante în această perioadă. Ne-am luat toate măsurile de protecție necesare, iar cursurile vor putea fi urmate inclusiv online”, a declarat Victor Picu – președinte ANOFM.

În perioada stării de alertă, pregătirea teoretică și pregătirea practică pentru cursurile de formare profesională se pot organiza atât online, cât şi în conformitate cu prevederile din dosarul de autorizare, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi a celor pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, conform Ordinului comun al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al ministrului Sănătăţii, nr. 3.577 din 15 mai 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 403 din 16 mai 2020.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe site-ul ANOFM, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Sursă informații: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.