Începutul lunii iulie este perioada de practică pentru cei care studiază geologia, așa că Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare a avut parte de oaspeți din Cluj-Napoca și Iași.

Primii au fost studenții din anul I al Departamentului de Geologie din cadrul Facultății de Biologie și Geologie a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, însoțiți de asist. dr. Agnes Gal.

Au urmat studenții din anii I și II de la Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, însoțiți de conf. univ. dr. Andrei Buzatu și conf. univ. Ionuț Apopei.

”Viitorii geologi, și de ce nu, viitorii noștri colegi, s-au bucurat de frumusețile mineralogice ale exponatelor muzeului nostru. Explicațiile, ce au fost oferite cu empatie de către muzeograful de serviciu, Sorin Prisăcariu, au încercat să determine un anumit fel de cunoaștere, cu atât mai prețioasă cu cât a fost tot timpul argumentată cu exemple concrete. Astfel, vizita la muzeu s-a transformat, pentru tinerii specialiști, sperăm noi, într-o lecție inedită și mai puțin didacticistă despre mineralogia părții de nord-vest a României”, menționează reprezentanții Muzeului Județean de Mineralogie.

În cazul studenților din Iași, vizita la muzeu a fost completată de activități de teren, drd. Ioan Bereș, din partea muzeului băimărean, fiindu-le alături pentru a oferi informații. ”S-au făcut deplasări în teren pe Valea Roșie, unde studenții au fost inițiați în tehnica separării graviaționale a mineralelor grele, apoi în zona minieră Baia Sprie, la Lacul Albastru și la alte obiective de interes, printre care un spațiu subteran amenajat, iar în ultima zi au fost în zona Firiza, unde au putut colecta eșantioane de minerale geme”, precizează sursa citată.

Mai multe informații și imagini despre vizitele studenților la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare găsiți aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.