Alte cinci unități școlare din Maramureș au fost adăugate pe lista unităţilor de învăţământ preuniversitar incluse în Programului Național Integrat „Masă Sănătoasă în școli 2022-2027”, conform prevederilor Ordinului comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 3.840/81/2024.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, la cele 26 de unități de învățământ din Maramureș cuprinse inițial în lista școlilor beneficiare pentru anul 2024, au fost adăugate Şcoala Gimnazială „Petofi Şandor” Coltău, Şcoala Gimnazială „Florea Mureşanu” Suciu de Sus, Şcoala Gimnazială „Ion Popescu de Coaş” Coaş, Şcoala Gimnazială nr. 1 Strâmtura şi Şcoala Profesională Rozavlea.

Astfel, elevii din 31 de unităţi de învăţământ din Maramureş sunt beneficiari ai suportului alimentar oferit prin acest program instituit de Ministerul Educației la nivelul sistemului național de învățământ în 2016.

Potrivit Ministerului Educației, programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar. ”Implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată”, menționează sursa citată.

Programul Național „Masă sănătoasă” are ca scop sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor ”prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului și adoptarea igienei muncii intelectuale la vârste și în contexte diferite”, se arată pe site-ului Ministerului Educației.

Sursă foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI:
”Masă sănătoasă” în 26 de școli din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.