Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a deschis apelul pentru a identifica fiecare ”Prof E-Tare” din România: ”încercăm să găsim Profii Tari care și-au menținut optimismul și entuziasmul de a preda și în mediul online, pentru a-i premia în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Galei Profesorului Bologna!”, spun organizatorii.

”Gala profesorului Bologna” este un proiect de tradiţie al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ajuns la a XIII-a ediţie. ”Scopul său principal este îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţi”, precizează ANOSR.

Care este potretul unui Prof Tare?
Profesorul Bologna sau Proful Tare este ”orice dascăl care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Este cel care le câştigă prezenţa, respectul şi atenţia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles, prin darul oratoriei şi răbdare. Mai presus de orice, Proful Tare conştientizează responsabilitatea pe care şi-a asumat-o şi inspiră încredere, motivând studenţii să devină adevăraţi profesionişti în domeniul pe care îl aleg”, conturează cei de la ANORS portretul Profului Tare.

În contextul digitalizării învățământului, în 2021 Proful Tare devine Proful E-Tare. Ce este un Prof E-Tare? ”Este cel care a reușit în întregul context pandemic să utilizeze tehnologia pentru a asigura un învățământ interactiv și cu adevărat centrat pe student, să folosească platforme diferențiate în funcție de modul de lucru și să organizeze în condiții optime și obiective modalitatea de desfășurare a evaluării”, specifică reprezentanții ANOSR.

Cine poate nominaliza un cadru didactic?
Un cadru didactic poate fi nominalizat de către oricine deține actualmente calitatea de student. Titlul de ”Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților – cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

Cine poate fi nominalizat?
Pentru a obține titlul, poate fi înaintat spre evaluare orice cadru didactic care predă la un ciclu de studii de licență, de master sau de doctorat. De asemenea, pot fi nominalizați profesori atât din cadrul universităților publice, cât și private. Pentru titlul special de ”Prof E-Tare” din acest an pot fi nominalizate și cadrele didactice care dețin titlul de profesor Bologna!

Ai un astfel de profesor? Acum ai ocazia să-ți arăți recunoștința față de el! Formularul e aici.

De-a lungul celor doisprezece ediții ale proiectului desfășurate până în prezent, au fost premiați peste o mie de Profesori Bologna, aceștia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de bună practică din universitățile românești.

Detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații: Facebook / Profi Tari. Imagine de Hatice EROL de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.