Peste 111.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal în etapa de repartizare computerizată, anunță Ministerul Educației. Adică 98,56%. În Maramureș, 98,9% dintre candidați au fost repartizați.

98,56% dintre candidați au fost repartizați la nivel național

Ministerul Educaţiei a publicat azi, 19 iulie, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a. ”Din totalul elevilor (112.747) cu opțiuni completate pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați computerizat 111.128 de elevi (98,56%)”, informează Ministerul Educației. Peste 47% dintre elevii cu opțiuni completate au fost admiși la prima opțiune (52.896). În total au fost completate 2.620.839 de opțiuni, rezultând o medie de 23 de opţiuni/elev. În Maramureș au fost repartizați 98,9% dintre candidați.

În Maramureș au rămas 216 locuri libere după prima repartizare

La nivel național au rămas de repartizat în etapele următoare doar 1.619 absolvenți (1,44%), întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Pentru următoarele etape de admitere în clasa a IX-a au rămas 26.377 de locuri libere în învățământul liceal și în învățământul profesional de stat (7.727 de locuri libere la liceu și 18.650 de locuri în învățământul profesional). În Maramureș au rămas 216 locuri libere după prima repartizare.

Cea mai mare ultimă  medie de admitere în Maramureș, la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare

Specializarea Matematică – Informatică (bilingv, Limba engleză) de la Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București este numărul 1 în top după ultima medie de admitere (9,95). În Maramureș, la specializarea Matematică – Informatică (bilingv, Limba engleză) de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare s-a înregistrat cea mai mare ultimă notă: 9,37.

Pe locul I în topul colegiilor unde au ajuns cei mai mulți candidați cu media 10 se află Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din București, cu 44 de candidați. Top în care figurează din Maramureș colegiile băimărene ”Gheorghe Șincai” și ”Vasile Lucaciu”, cu câte trei candidați.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 20-25 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În intervalul 26-28 iulie, comisiile județene de admitere vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Evaluare Națională | 76,4% promovabilitate în Maramureș după soluționarea contestațiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.