O parte din copiii de la Casa de Tip Familial Bradului Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, au participat cu entuziasm la o serie de activități care fac parte din cursul „Organizarea activităților de ghidaj specializat”, subiectul fiind „Ghidaj experimental adaptat pentru elevi”. Această activitate a fost susținută de masteranzii Extensiei Sighetu Marmației de la Universitatea Babeș-Bolyai, anul I, specializarea Turism și amenajarea teritoriului.

Codruța, Anamaria, Ecaterina, Florin și Gabi de la CTF Bradului, însoțiți de educatorul Ghiață Mărioara, au avut ocazia să participe la activitatea UBB în calitate de turiști și să se implice în diverse concursuri tematice:

➡Experiențe vizuale: Descoperirea elementelor componente ale unei case tradiționale din Maramureș – Casa Petrovai de la Muzeul Satului, rezolvarea problemelor de matematică distractivă cu elemente dintr-o casă din lemn, realizarea unui puzzle.
➡Experiențe audio: Identificarea sunetelor ambientale și corespondența între sunete și activități tradiționale.
➡Experiențe olfactiv-gustative: Degustarea produselor de tip suc, sirop, ceai și identificarea mirosurilor pentru 10 condimente.
➡Experiențe motorii-tactile: Confecționarea de păpuși din ață și realizarea de modele de cusături.

Sursa text și foto: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.