În cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au reluat, la nivelul Ambulatorului Integrat, activitățile medicale suspendate pe perioada stării de urgență. În această dimineață, s-a înregistrat un număr foarte mare de pacienți, fapt care a adus un grad ridicat de disconfort în rândul celor care au avut de așteptat la cortul de triaj.

Pentru a fluidiza accesul în spital, încă de azi s-a luat decizia de a fi permis accesul în spital pe trei intrări diferite:

• pacienții care au programare la Radiologie și Imagistică Medicală, la Diabet sau la Pediatrie vor intra pe ușa laterală, cea de la RMN;

• pacienții care se prezintă pentru internări de zi sau eliberare certificate de deces se vor prezenta la Unitatea de Primiri-Urgențe;

• pentru celelalte cabinete medicale rămâne accesul în spital prin intrarea principală.

”Pentru a preveni situațiile de supraaglomerare, așa cum s-a întâmplat și azi, venim cu rugămintea ca toți cei care doresc să fie văzuți de specialiștii noștri să își facă telefonic programarea și să încerce să completeze chestionarul înainte de a sosi la spital”, a declarat George-Alexandru Oros – manager interimar al Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Toate consultațiile directe, exceptând urgențele, se fac pe bază de programare. Este permisă și prezentarea directă la fișier pentru programare, dar acest lucru prelungește timpul de așteptare al pacienților până la accesul în spital, fapt pentru care se recomandă ca toți cei care apelează la serviciile medicilor din Ambulatoriul Integrat să încerce să își facă programare telefonic, pentru a se reduce cât de mult timpul de așteptare.
Programarea se poate realiza la numerele de telefon 0262-205100; 0262-205101…129, zilnic, între orele 10.00-18.00. În cazul în care sunt, totuși, pacienți care doresc să își facă programarea la fișier, acest lucru este posibil zilnic, între orele 13.00-18.00.

✍ Chestionarul poate fi descărcat aici și poate fi completat înainte de prezența fizică la spital.

”Rugăm pacienții și aparținătorii să se prezinte la unitatea medicală conștienți fiind de faptul că se admite intrarea în incinta instituției cu doar 20 de minute înainte de ora programată pentru consultație, iar un pacient poate avea un singur însoțitor. Programările se fac în ordinea solicitărilor, indiferent dacă sunt consultații care îndeplinesc condițiile contractuale sau consultații contra cost, iar solicitanții se prezintă la triaj cu 30 minute anterior orei programate”, a mai informat managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență.

După efectuarea triajului, pacienții se vor adresa fișierului alocat pentru specialitatea solicitată, amplasat în holul mare al spitalului, deoarece nu se permite așteptarea îndelungată în fața cabinetului medical. Trebuie știut faptul că și pentru bolnavii programați de medicul specialist curant trebuie să se anunțe (din timp) la fișier ora programării.

”În momentul programării, solicitanții trebuie să comunice biroului de programare datele personale (nume, prenume, nr. telefon), iar programarea este posibilă pentru o perioadă de maximum 14 zile. Rugămintea noastră este ca toți cei care intră în spital să poarte mască de protecție și să respecte măsurile de igienizare a mâinilor, așa cum prevăd și reglementările Guvernului României instituite în starea de alertă, atunci când ne aflăm într-un spațiu public închis”, a specificat Oros.

La nivelul Spitalui Județean se menține, unde e posibil, consultul prin telemedicină, contactându-se cabinetul sau medicul specialist.

Sursă informații: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
La nivelul Ambulatoriului, activitățile medicale suspendate se vor relua treptat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.