Cu prilejul Zilei internaționale de conștientizare asupra risipei și pierderilor de alimente, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a inițiat campania de informare și conștientizare asupra efectelor majore și pe termen lung ale risipei de alimente, ”Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente!”.

În cadrul evenimentului ”Stop deșeurilor și risipei alimentare! Pentru oameni! Pentru planetă!”, organizat ieri de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în colaborare cu InfoCons, a fost demarată campania de informare și conștientizare asupra efectelor majore și pe termen lung ale risipei de alimente, ”Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente!”.

În cadrul intervenției sale, ministrul Adrian Oros a declarat că realizarea obiectivului de reducere a risipei de alimente presupune eforturi susținute, la toate nivelurile, și necesită implicarea tuturor actorilor, atât a autorităților competente, cât și a societății civile și a mediului de afaceri, pentru a avea o politică națională coerentă de reducere a risipei alimentare: ”Principala soluție pentru schimbarea comportamentului consumatorilor este educarea și informarea acestora, atât în familie cât și în școli. Sunt necesare și reglementări clare și coerente între instituțiile care au atribuții în această direcție, astfel încât să fie creat un cadru legislativ și comportamental care să transforme toate aceste deziderate în realitate ”.

Secretarul de stat Aurel Simion, coordonatorul direcției de industrie alimentară, a declarat: ”Ceea ce putem să facem noi, MADR, pe lângă măsurile pe care le vom lua, este să cooptăm toți factorii de decizie cu atribuții în acest domeniu și să încercăm să găsim soluții prin care populația să conștientizeze fenomenul risipei alimentare, pentru a deveni conștienți și mai atenți la ceea ce consumăm în așa fel încât să eliminăm risipa alimentară.”

Sursă informații: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.