A fost aprobată o hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Prin acest act normativ, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ”se stabilește valoarea ajutorului de minimis în lei care se acordă beneficiarilor în 2021, respectiv 3.000 euro/ha la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020; se stabilesc resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis pentru anul 2021, respectiv maximum 15.000 mii lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 3.078 mii euro, care se asigură din bugetul MADR pe anul 2021”.

Totodată, actul menționează perioada în care se va realiza valorificarea producției (15 iunie – 22 noiembrie), precum și termenul de depunere a documentelor justificative (29 noiembrie).

”Reamintim că, pentru a fi considerați eligibili, producătorii agricoli trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp și să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp”, informează MADR.

Sursă informații și foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.