A fost aprobat noul model unic al certificatului de concediu medical și stabilite instrucțiunile privind utilizarea și modul de completare a certificatelor, anunță Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș.

Conform noilor reglementări legislative, stipulate în Ordinul MS/CNAS nr. 1092/745/2020 publicat în MO nr. 583/02.07.2020 a fost aprobat noul model unic al certificatului de concediu medical. Formularele de certificate de concediu medical în vechiul format aprobat prin Ordinul MS/CNAS nr. 233/125/2006 se utilizează până la epuizarea stocului existent, dar nu mai târziu de 30.09.2020.

”Noile formulare se vor elibera fără aplicarea ștampilei unității sanitare emitente, iar rubricile corespunzătoare avizelor Casei Teritoriale de Pensii și Direcției de Sănătate Publică nu mai cuprind ștampila unității, suplimentar apărând numele și prenumele persoanei care avizează și semnatura”, anunță Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș.

De asemenea, ”în noul formular nu mai este prevăzută rubrica corespunzătoare luării în evidență de către medicul de familie. Un alt element de noutate în noul formular este reprezentat de faptul că se va înscrie codul numeric personal al copilului pentru care se acordă concediul medical, în situația în care certificatul de concediu medical se acordă pentru îngrijirea copilului bolnav”, informează aceeași sursă.

Comunicatul integral al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș este disponibil aici.

Sursă informații: Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș. Sursă foto: Arek Socha de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.