Asociația OvidiuRO a organizat la Muzeul Satului din Baia Mare un atelier STEM pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar. Dascăli care doresc să susțină, în mod voluntar, ateliere de vară „Șotron” pentru copii din medii rurale și urbane defavorizate.

Atelierele ”Șotron” sunt gândite să contribuie la creșterea performanțelor școlare și învățarea remedială. Să accelereze învățarea prin activități educative și recreative și să conducă la dezvoltarea personală și integrarea socială.

Programul național ”Ateliere de Vară” pune accent pe educarea limbajului. Pe formarea unor capacități și atitudini în învățare și a motivației pentru activitățile de învățare. Se axează, deopotrivă, pe dezvoltarea atitudinilor favorabile inițierii și menținerii unor relații de cooperare în grupuri mixte, fără a ține seama de vârstă, gen, etnie, statut social.

La atelierul din Baia Mare au participat 95 de cadre didactice din Maramureș și Satu Mare.

Atelierul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Casa Corpului Didactic Maramureș și Muzeul Satului din Baia Mare.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Casa Cărbunari, mai aproape de intrarea în circuitul turistic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.