91 de elevi din Maramureș vor beneficia de sprijin financiar prin Programul ”Euro 200”, în vederea achiziționării de calculatoare, anunță Inspectoratul Școlar Județean.

Programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, cu modificările și completările ulterioare, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C.

Beneficiarii acestui program sunt elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, fără a depăși valoarea computerului achiziționat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se va face în perioada 20-27 august, la nivelul unităților de învățământ, iar bonurile vor putea fi utilizate la orice furnizor de profil în perioada 20 august – 15 octombrie 2021.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.