Astăzi, 14 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021, la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare.

„La nivelul județului Maramureș, dintre cei 197 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 188 candidați, 9 candidați fiind absenți. Conform Metodologiei de concurs, care permite acest lucru, patru candidați au decis să se retragă din examen, trei din motive personale, iar unul din motive medicale. Nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă”, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, precizând totodată că – spre centrele de evaluare organizate la nivel național – au fost transmise, pentru evaluare și notare, 184 lucrări.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie în centrul de examen și pe site- ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen și pe site-ul național în data de 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului național de definitivare în învățământ.

”Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice”, specifică sursa citată.

Informații furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.