Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) obținute de către cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2021.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, promovabilitatea înregistrată la nivelul județului Maramureș este de 84,61%, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. ”Un număr de 337 de candidați (48,91%, față de 47,02% înainte de contestații) au obținut note mai mari sau egale cu 7 (șapte), iar dintre aceștia, trei candidați au obținut nota 10”, precizează sursa citată.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar în Maramureș s-au prezentat 689 de candidați (dintr-un total de 949 de candidați înscriși), au absentat 181 de candidați, 76 s-au retras, un candidat a fost eliminat și au fost anulate două lucrări.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2021-2022.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințele publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în data de 4 august, la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, după cum urmează:
– în intervalul orar 09:00-09:30 – cadrele didactice angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului /catedrei, care au obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2021 (în condițiile art. 64 alin. (13) din Metodologie), au adeverință din partea unității că postul pe care îl ocupa are viabilitate de 4-5 ani și este propus pentru angajare pe perioadă nedeterminată;
– în intervalul orar 09:30-14:00 – candidații care au obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2021, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor, indiferent de județul în care au susținut proba scrisă, dacă au optat și pentru repartizare în județul Maramureș.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de Eduardo RS de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.