Cinci organizaţii preocupate de mediu şi educaţie din Baia Mare vor fi finanțate cu 246.000 lei prin intermediul programului ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.

Concursul de proiecte a fost lansat în 19 mai 2021. S-au înscris 11 aplicanți cu idei dintre cele mai diverse, care au vizat îmbunătățirea educației și/sau a mediului. Dintre acestea, patru proiecte urmează să fie susţinute, cu granturi în valoare totală de 73.800 lei.

🟢 Asociația Autism Baia Mare, prin proiectul ”Laboratorul de creație și grădinărit”, va dezvolta un program de terapie alternativă printr-o serie de activități de grădinărit și ateliere de creație pentru 40 de copii și tineri cu tulburări de dezvoltare.

🟢Proiectul ”Artă-mă” propus de Asociația Yellow Shirts, în parteneriat cu Muzeul Judetean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», doreşte să conecteze oamenii din oraș cu patrimoniul local din perspectivă artistică prin organizarea unor evenimente și ateliere care îmbină noile tehnologii cu moștenirea culturală artistică.

🟢Prin proiectul ”School-bike”, American International School of Transylvania va organiza o serie de acțiuni educaționale și demonstrative care să încurajeze utilizarea mijloacele de transport alternative, cu scopul de a trage un semnal de alarmă legat de necesitatea decongestionării traficului matinal din perimetrul școlilor, dar și de reducere a poluării și de adoptare a unui stil de viață sănătos.

🟢 Asociația Banca pentru Alimente Maramureș, prin proiectul ”Băimărenii compostează”, va crea zone de compostare în patru locuri din oraș și va desfășura un program educațional privind importanța colectării și reciclării deșeului alimentar compostabil.

Tot ca parte din program și în urma dialogului cu administrația locală, 172.200 lei vor fi alocați Asociației Rotaract Baia Mare care va implementa proiectul ”Joaca este pentru toți”, ce are în vedere amenajarea primului spațiu public de joacă și fitness adaptat persoanelor cu dizabilități din Baia Mare.

Sursă informații și foto: Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.