Nextlab.tech este cel mai mare concurs de robotică școlară din România destinat elevilor din clasele II-X. Se desfășoară sub forma unui robohackathon online.

”Participând, elevii se pregătesc pentru meseriile viitorului și învață să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Tinkercad, Mixly, Arduino IDE şi C. Toţi elevii beneficiază gratuit de cursuri de robotică susținute de profesori universitari din domeniul informaticii prin webinarii”, se arată în prezentarea competiției.

Nextlab.tech are două faze. În prima fază, elevii au parcurs un flux gratuit de programare Open Roberta Lab disponibil online pe platforma robo.nextlab.tech. A urmat un test online individual. Orice elev care a obține cel puțin 70 de puncte la test se califică în faza a doua.

Județul Maramureș va fi reprezentat în etapa a doua a concursului de robotică de ”43 de elevi (19 la categoria de vârstă 8-12 ani și 24 de elevi la categoria de vârstă 12-16 ani)”, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Elevii provin de la: Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, școlile gimnaziale ”Octavian Goga”, ”Dimitrie Cantemir”, ”Avram Iancu”, ”George Coșbuc”, ”Nichita Stănescu” – din Baia Mare; Liceul Tehnologic Ruscova; Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” Tăuții Măgherăuș; Colegiul Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetu Marmației; Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Fărcașa.

18 elevi din județ au câștigat kit-uri de robotică Miro (bazat pe tehnologie Arduino). Acești elevi provin de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, de la școlile gimnaziale ”Avram Iancu”, ”George Coșbuc”, ”Dimitrie Cantemir”, ”Nichita Stănescu” – din Baia Mare; Liceul Tehnologic Ruscova; Colegiul Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetu Marmației; Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Fărcașa.

Mai multe despre Nextlab.tech, găsiți aici.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Nextlab.tech

 

CITEȘTE ȘI:
Înscrieri la ”Școala banilor bine-crescuți”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.