Prima școală de vară remedială Merito pentru liceeni va avea loc în Baia Mare în perioada 9-12 august.

”Obiectivele școlii sunt recuperarea unor noțiuni din curriculă (știință și comunicare); identificarea unor nevoi personale (colaborare, relaționare) și dezvoltarea laturii socio-afective a adolescenților (depășirea anxietății, teama de eșec)”, spune Tatiana Cauni, coordonator Merito pentru Maramureș.

Povestea acestei idei este una simplă, după cum explică profesoara Merito: ”E un vis pe care mi-am dorit să-l pun în practică după experiența de anul trecut de la Școala de vară Merito de la Sfântu Gheorghe, destinată copiilor din învățământul primar și gimnaziu. Cred că și adolescenților le-a fost greu în anul de pandemie și au nevoie să se gândească și la ei cineva”.

Prin urmare, timp de patru zile, cinci profesori Merito din România vor organiza ateliere cu 35 de elevi ai Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” din Baia Mare (profil teoretic și profil tehnologic). ”Literatura mai aproape de noi”, ”Arta în universul cotidian”, ”Știință și viață”, ”Viața în armonie” sunt temele atelierelor propuse adolescenților.

Profesorii Merito participanți la școala de vară din Baia Mare sunt Coziana Zaharia (București), Antoneta Împușcatu (Tulcea), Cristina Dudan (Făgăraș), Vasilica Găzdac (Bistrița) și Tatiana Cauni (Baia Mare). ”Toți profesori implicați lucrează voluntar cu adolescenții și, dacă totul va decurge bine, vor continua să lucreze cu ei și după terminarea școlii de vară, în regim online. Elevii participă gratuit la școala remedială și tare mult de dorim ca toată lumea – adolescenți, dascăli și invitați – să se simtă bine!”, spune Tatiana Cauni.

Școală de vară din Baia Mare are în program și un atelier Merito pentru profesori, tema abordată fiind  ”Proiectele Erasmus+ – pas cu pas”. De asemenea, va fi organizată o conferință legată de feedback-ul școlii remediale.

Școala de vară Merito din Baia Mare se realizează sub umbrela Proiectului Merito.

Proiectul Merito – Profesori pentru România constă în căutarea, identificarea, documentarea și premierea profesorilor cu vocație din învățământul românesc, acei oameni care produc o schimbare la firul ierbii fără să-i știe nimeni și care devin modele pentru elevii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.