Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) reamintește că operatorii economici care optează pentru aplicarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare au obligația să transmită, pînă în data de 31 martie a fiecărui an, rapoartele anuale pentru perioada cuprinsă în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent.

Implementarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, republicată, a început cu anul 2019, astfel primul termen de raportare este 31 martie 2020, pentru anul 2019. Raportarea va cuprinde, în mod obligatoriu, tipul/categoria produs donată/recepționată, cantitatea donată/recepționată (kg), contractul de donare alimente, datele de identificare ale donatorului/receptorului (numele și codul fiscal).

MADR este autoritatea care realizează și gestionează baza de date cu operatorii receptori și publică pe site-ul propriu Lista operatorilor receptori. Până în prezent sunt înscriși în lista operatorilor receptori 11 entități (organizații, asociații, fundații), ale căror date de identificare sunt disponibile pe site-ul MADR, la secțiunea Ind. Alimentară, Risipă alimentară.

Reamintim că România este semnatară a Acordului de la Paris încheiat la 12 decembrie 2015 prin care a confirmat – alături de celelalte state membre UE, precum și de statele membre ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) – angajamentul referitor la reducerea cu 50% a risipei de alimente până în anul 2030, prevăzută în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată în cadrul summit-ului ONU de la New York, în septembrie 2015.

Mai multe informații găsiți aici.

Sursă informații: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.