31 de produse reprezentative pentru județul Maramureș au obținut până în prezent licența de utilizare a mărcii ”Bun de Maramureș”, anunță Consiliul Județean Maramureș.
La finalul lunii octombrie, Asociația ”Bun de Maramureș” a încheiat analiza primelor cereri de licențiere cu marca “Bun de Maramureș” venite din partea unor producători locali din industria alimentară.
Licențele de utilizare a mărcii au fost acordate pentru următoarele produse:
Conserve de legume / Murături: castraveți cu miere, murături asortate, zacuscă cu vinete;
Dulceață: silvoiță, dulceață de ardei iute;
Produse din carne: Mangalița – caltaboși, cârnați afumați, cârnați de casă, ceafă crud uscată, ciolan afumat, cotlet crud uscat, costiță afumată, costiță haiducească, jambon afumat, jumări, pate de casă, piept ardelenesc, salam crud uscat, salam de porc, slănină afumată, șunculiță ardelenească, tobă;
Produse de băcănie: untură condimentată la borcan, ulei floarea soarelui presat la rece, ulei semințe dovleac presat la rece, ulei de cătină presat la rece, ulei de măceșe presat la rece, ulei de nuci presat la rece, ulei semințe struguri presat la rece, ulei infuzat presat la rece, paste semințe dovleac și nuci;
Licența de utilizare a mărcii ”Bun de Maramureș” se obține prin derularea Planului de acțiune pentru dezvoltarea lanțurilor alimentare din județ, elaborat de Consiliul Județean Maramureș în cadrul Proiectului FoodChains 4 Europe – FC4EU (Lanțuri alimentare pentru Europa).
Mai multe detalii despre produsele ”Bun de Maramureș” sunt disponibile aici.
Producătorii maramureșeni din industria alimentară interesați să-și includă produsele în sistemul de etichetare ”Bun de Maramureș” sunt invitați să contacteze Asociația ”Bun de Maramureș” la email office.bundemaramures@gmail.com.
Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș