212 copii cu vârsta între 3-6 ani din două comunități defavorizate din Maramureș sunt beneficiari ai programului ”Start în educație”, cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii, cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor – arată World Vision România.

Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Din această lună, părinții vor putea găsi inclusiv sfaturi și idei de activităţi privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

”Start în educație” vine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Prin acțiunile implementate, ”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde.

Proiectul ”Start în educație” este realizat de World Vision România în parteneriat cu Fundația OMV Petrom. La acest program au participat din Maramureș localitățile Cupșeni și Coroieni.

Sursă invormații și foto: World Vision România

CITEȘTE ȘI: 40 de elevi olimpici din Republica Moldova și Maramureș, în tabără…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.