21 de lucaciști vor participa la stagii de formare profesională în companii de IT din Portugalia

Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, în parteneriat cu Jelly Code și Sapere Aude: Educação e Formação Lda din Portugalia, derulează proiectul european de mobilitate de scurtă durată ”DigimobE+ pentru competențe și pregătire orientată către viitor!”.

Dezvoltarea competențelor în domeniul IT al gaming-ului, a competențelor lingvistice în limba engleză, a limbajului de specialitate, precum și internaționalizarea parteneriatelor la nivelul colegiului reprezintă obiectivele acestui proiect.

Durata proiectului este de 15 luni, iar grupul țintă este format din 21 de elevi din clasa a XI-a C, profil matematică-informatică, intensiv-informatică. ”Aceștia vor participa la stagii de formare profesională în companii de IT din Portugalia. Elevii vor realiza activități practice în compania IT Jelly Code din Lisabona, sub îndrumarea unui tutore de stagiu. Activități prin care își vor dezvolta abilitățile și competențele în domeniul IT, al game-ing-ului”, menționează responsabil de proiect, prof. Anca Apostol – director adjunct Colegiul ”Vasile Lucaciu”.

Înainte de deplasarea în Portugalia, participanții au avut parte, împreună cu prof. Anca Apostol, de o pregătire pedagogică. Și de o pregătire de specialitate, asigurată de profesorii Adela Filip și Alin Maidan. Plus de o pregătire la limba engleză pe platforma pusă la dispoziție de UE – OLS, sub îndrumarea prof. Andreea Laurențiu. De asemenea, au parcurs și o pregătire culturală realizată de prof. Viorica Stecko. La această echipă de dascăli se adaugă Simona Sălăjan (responsabil cu monitorizarea proiectului și managementul riscurilor) și Andriana Diaconescu (responsabil cu diseminarea proiectului).

Vor avea loc două deplasări în Portugalia, în 18-29 martie și 6-17 mai 2024. Validarea și recunoașterea competențelor profesionale dobândite de participanți se vor realiza de către organizațiile de primire prin emiterea Certificatelor EUROPASS MOBILITY, certificate recunoscute la nivel european.

Prioritățile europene în context național identificate prin acest proiect sunt includere și diversitate (12 participanți fac parte din grupurile cu incluziune), respectiv educație digitală.

Proiectul de mobilitate Erasmus+, Acțiunea cheie 1, VET proiect nr. 2023-1-RO01-KA122-VET-000124533, este finanțat de Comisia Europeană și aprobat de ANPCDEFP, prin programul ERASMUS+, în cadrul acțiunii KA122, Mobilități pentru stagiari VET. 

Sursă: prof. Anca Apostol

CITEȘTE ȘI:
Baia Mare | Examen de presimulare a admiterii la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.