La invitația Inspectoratului Școlar Județean, patru operatori economici din Maramureș își deschid porțile pentru 200 de elevi din clasa a VIII-a și profesorii lor diriginți. Asta fiindcă azi începe „Caravana meseriilor”.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș organizează în perioada 7-10 martie proiectul „Caravana meseriilor”. S-au înscris în proiect 200 elevi din clasa a VIII-a. Interesați de oferta educațională a unităților de învățământ profesional și tehnic din Maramureș.

Activitățile din cadrul proiectului constau în consiliere și orientare școlară și profesională. Precum și în vizitarea unor operatori economici. Este vorba despre: ATP Group Baia Mare, Universall Alloy Corporation Europe Dumbrăvița, Eaton Electro Producție Fărcașa și Italsofa Baia Mare. Reprezentanții acestora le vor prezenta elevilor noile tehnologii utilizate. Le vor vorbi despre meseriile căutate pe piața muncii și vor răspunde la întrebări. Elevii participanți vor afla și „povești de succes”. Relatate de tineri care au învățat o meserie pe care o practică în cadrul acestor companii.

Tinerii participanți la ”Caravana meseriilor” provin de la 20 de școli. Din Ariniș, Băița de sub Codru, Gârdani, Oarța de Sus, Sălsig, Fărcașa, Tăuții de Sus, Asuaju de Sus, Bicaz, Ardusat, Remetea Chioarului, Băsești, Șomcuta Mare și Baia Mare.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Elevi din Baia Sprie au experimentat peste hotare metode de învățare prin joc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.