Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ se va desfășura în Maramureș la 28 de discipline, cu 197 de candidați, informează Inspectoratul Școlar Județean.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021, se va desfășura mâine, 14 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare.

Au fost admiși pentru a susține proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 197 de candidați din județul Maramureș (dintr-un total de 224 de candidați înscriși la începutul anului școlar), care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:
· efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an
· calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”
· media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Proba se va desfășura la 28 de discipline. Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: Limba română și literatura pentru copii și metodica activităților instructiv-educative în grădinița de copii (72), Limba română și literatura pentru copii și metodica activităților instructiv-educative în învățământul primar (37), Educație fizică și sport (15), Psihopedagogie specială (11).

Candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 7:30 și, cel mai târziu, la ora 8:00, în baza unui document de identitate valabil. ”După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depășit numai în cazul candidaților cu cerințe speciale cărora, ca urmare a solicitării și pentru asigurarea egalității de șanse, li s-a aprobat acest lucru”, precizează sursa citată.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen în 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrul de examen și pe site-ul anterior menționat în 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8. ”Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare”, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de Eduardo RS de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.