188 de ani de la nașterea lui George Pop de Băseşti, cel pe care Nicolae Iorga l-a numit ”Bătrânul Nației”, au fost marcați ieri în comuna Băseşti.

Pe agenda evenimentului au figurat, printre altele, popasuri la Teiul Unirii și la bustul lui George Pop de Băseşti, defilarea Gărzii de Onoare, cu militari aparținând Batalionului 813 Infanterie Maramureș și Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievod Gelu” Zalău, precum și simpozionul ”188 de ani de la nașterea Bătrânului Nației, George Pop de Băseşti”. În cadrul simpozionului derulat la Casa Memorială ”George Pop de Băseşti”, au susținut prezentări muzeograf Lucia Pop de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și dr. Marin Pop de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Momente artistice au fost susținute de Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare, Caluşarii din Băseşti, Corul Plugarilor din Băseşti și Corul ”Dor Moroșan” din cadrul Liceului Teoretic ”George Pop de Băseşti” Sighetu Marmației.

Evenimentul omagial a fost organizat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj și Primăria Comunei Băseşti.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Pianul s-a întors în sufrageria Casei memoriale „George Pop de Băsești”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.