Începând cu anul 1953, la data de 13 septembrie, în România se sărbătorește Ziua Pompierilor. Prilej cu care la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș a avut loc o ceremonie de înaintare în grad.

”În urmă cu 173 de ani, predecesorii noștri au scris cu litere de foc istoria țării. Apogeul actului de eroism al pompierilor l-a constituit bătălia din Dealul Spirii, de la 13 septembrie 1848, dată la care românii au pierdut 80 de soldați și 2 ofițeri din Compania de Pompieri, condusă de bravul căpitan Pavel Zăgănescu. De atunci și până în prezent, pompierii au dat dovadă întotdeauna de curaj și devotament. Fie că au avut de înfruntat inundații, zăpezi, incendii sau alte calamități, salvatorii au fost mereu alături de cei aflați la nevoie. Cu fiecare viață salvată, dovediți că sunteți demni de trecutul glorios al înaintașilor voștri”, este mesajul postat azi de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cu ocazia zilei de 13 septembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, s-a desfășurat ceremonia înaintării în gradul următor a doi ofițeri și cinci subofițeri, înaintea expirării stagiului minim în grad, ”pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă”.

Sursă foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, ISU Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.