Joi, 18 iunie, în Maramureș 120 de absolvenți ai clasei a VIII-a care au studiat într-o limbă a minorităților naționale au susținut proba scrisă la disciplina limba și literatura maternă, în cadrul Evaluării Naționale. Nouă candidați dintre cei înscriși nu s-au prezentat la examen.

Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis, niciun candidat nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă, iar tentative de fraudă nu au existat.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Sursa: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.